Nyt helmikuun alusta asti (1.2.2021) myönnämme TPS-eristyslasielementeille 20 vuoden pöly-, kosteus- ja tiiveystakuun normaalikäytössä. Pystymme antamaan näin pitkän takuun tuotteelle siksi, että TPS-välilista on teknisesti poikkeuksellinen juuri tiiveyteen vaikuttavien asioiden kannalta.

Välilista on lähes koko vahvuudeltaan butyyliä, joka on tiiveyden kannalta merkittävin ainesosa ja poikkeaa muista välilistoista, joissa butyyli vedetään vain listan pintaan ohuelti. TPS-materiaali kiinnittyy lasiin kemiallisesti muodostaen erittäin kestävän liitoksen. Omissa testeissämme olemme jättäneet TPS-elementin ulkoilmaan ilman ulompaa tiivistettä ja kaasupitoisuutta on mitattu säännöllisin väliajoin. Tässäkin, ilman ulkopuolista kittausta tehdyssä testissä kaasuvuoto on ollut hyvin pientä, kymmenen vuoden aikana 3 %.

Välilista on yhtenäinen ja nauhamainen koko lasin reunan matkalta. Liitoskohta tehdään pitkänä lomittaisliitoksena, joka vielä prässissä painetaan kiinni tiukasti. Muiden välilistamateriaalien vaatimia kulma- tai jatkospaloja tai puskusaumoja ei TPS-eristyslasielementeissä ole. Kulma- ja jatkospalat ovat yleensä tiiveyden kannalta herkimmät kohdat.

Jo aiemmin kertomassamme testauksessa (TPS-BU kaasutiiveys) TPS-lista saavutti kirkkaasti paremmat tiiveystulokset kuin kilpailijansa. TPS-eristyslasi pysyi tiiviinä sää- ja vanhentumistesteissä kymmeniä vuosia käytännössä menettämättä kaasua juuri lainkaan. Muilla välilistoilla valmistetut eristyslasit pettivät huomattavasti aiemmin. Lisäksi käytännön antama 24 vuoden kokemus TPS-eristyslasien valmistamisesta ja käyttäytymisestä seinässä on osoittanut meille sen, että TPS-eristyslasit eivät vuoda tai aiheuta reklamaatioita.

TPS-eristyslasi sopii käytettäväksi missä tahansa ikkunassa. Nyt pidemmän takuun ansiosta TPS on yhä entistä parempi vaihtoehto niin alumiini-, teräs- ja puurakentajille projekteihin, kuin myös ikkunatehtaiden sarjatuotantoon taloyhtiöille ja omakotitalorakentajille. Pitkällä takuuajalla asiakkaamme pääsevät tuomaan käytännön todisteen tuotteen laadukkuudesta ja kestävyydestä rahanarvoisella tavalla!

 

MIKSI VALITA SELOY TPS-ERISTYSLASIELEMENTTI?

  • Reuna-alueen pintalämpötila on 4-6 °C perinteistäeristyslasia korkeampi
  • Välitilan leveys valittavissa portaattomasti 6-18mm.
  • 3K-rakenteissa huomionarvoista on se, että välilistat ovat keskenään samassa tasossa eikä muille välilista materiaaleille tyypillistä hammastusta ole.
  • U-arvo ikkunassa jopa 8 % alempi.
  • Viimeisimmässä 10×10 vuoden kaasutiiveystestissä TPS-välilistan kaasupitoisuus laski ainoastaan 7 % ollen edelleen yli 90 %
  • TPS-BU-elementeillä saavutetaan korkea laatu myös korkeaprofiilisilla kuvioilla. Lämpömassatiiviste muotoutuu lasin pinnan mukaiseksi, mikä takaa tiiviyden ja vähentää myös rikkoutumisen riskiä.
  • TPS-BU ikkunoiden välitilaan saadaan standardin vaatimat merkinnät sekä reuna-alueelle voidaan tulostaa muut merkinnät toivomusten mukaan.