Eristyslasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampi lasilevy on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa

Eristyslasielementit koostuvat kahdesta, kolmesta tai neljästä lasista, jotka on liitetty toisiinsa ilmatiiviisti. Käytämme laseissamme yleisimmin joko TPS-BU -välilistaa tai TGI-komposiittivälilistaa. Koska komposiittivälilista on myös ns. lämminreunalista, sillä saavutetaan lähes yhtä hyvät arvot kuin TPS-BU -välilistalla.

Valmistamme eristyslasit Inspecta Sertifiointi Oy TR 332:2008 ja laatustandardin EN 1279/1,5,6 asetetuin laatu- ja mittavaatimuksin. Käytämme niin sanottua kaksivaihetiivistystä, jolloin lasien väleissä käytettävät välilistat saumataan kahdessa vaiheessa: sisempi saumaus tehdään plastisella butyylimassalla ja ulompi saumaus kestoelastisella polysulfidiliimauksella. Sisempi saumaus muodostaa ohuen lämpöä eristävän kalvon lasien ja välilistan väliin ja pitää kosteuden välitilan ulkopuolella. Ulompi polysulfidisaumausaine muodostaa varsinaisen sidoksen lasien ja välilistojen väliin.

Sisäinen laaduntarkkailumme pohjautuu laatustandardien asettamiin vaatimuksiin. Poimimme päivittäin tuotannosta eristyslaseja, joista tarkistetaan kuivikeaineen kosteuspitoisuus, mittatarkkuus, massan tarttuvuus, elementin puhtaus, listan liitoskohta ja kulmat. Lisäksi Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus, VTT tekee neljä kertaa vuodessa omissa laboratorioissaan standardin vaatimat testit. Niihin sisältyvät VTT:n säähuoneessa suoritettavat keinovanhentamistestit, joilla testataan materiaalien ja Seloy-eristyslasien pitkäaikaiskestävyys.

Eristyslasin rakenne

TIESITKÖ?

  • Uusilla ajanmukaisilla automaattisilla tuotantolinjoilla ja materiaaleilla varmistamme eristyslasien laadun ja mittatarkkuuden.
  • Valmistamme eristyslaseja myös RST-välilistalla ja alumiinilistalla. Mahdolliset välilistojen jatkot liitetään yhteen välikappaleilla. Muita materiaalivaihtoehtoja, jokseenkin harvinaisia, ovat teräs ja muovi.
  • Eristyslasin kahdelle sivulle tulee välilistan valmistusvaiheessa kuivitusrakeita, joiden tarkoituksena on poistaa välitilaan valmistuksessa jäänyttä ja myöhemmin reunatiivistyksen läpi mahdollisesti diffusoituvaa kosteutta.

 

  • Saatavilla olevien TGI-välilistojen paksuudet ovat 10, 12, 14, 16, 18 ja 20mm.
  • Meiltä on saatavilla myös yleisimmät koot alumiinilistoista sekä joitain RST-listoja. Kysy tarkemmin mynnistämme.
  • Eristyslasien valmistuksessa välitiloissa voidaan käyttää ilman asemesta myös muita kaasuja. Niillä saadaan muun muassa parannettua eristyslasin lämmön- tai ääneneristävyyttä.

Kysy lisää

Autamme mielellämme oikean lasin valinnassa

Antti Nurminen
Tekninen myynti - (markkinointi)
Puh. 010 839 5829
antti.nurminen@seloy.fi