Älylasia on mahdollista käyttää lukuisissa erilaisissa kohteissa ja se on nykyaikainen ratkaisu perinteisten kaihtimien ja verhojen rinnalle. Se soveltuu niin julkisiin tiloihin, yrityksiin kuin koteihinkin. ON/OFF-älylasi toimii näppäränä tilanjakajana, näkösuojana sekä sitä voidaan käyttää myös projisointipintana. Erilaiset kuvioinnit on myös mahdollista toteuttaa sen avulla. Eniten älylaseja toimitetaan erilaisiin toimistotiloihin, joissa halutaan käyttää näyttäviä lasiseiniä, mutta tarve on myös yksityisyydelle. Lisäksi kyseistä tuotetta menee sairaaloihin ja terveysasemille, joissa on ollut tarvetta yksityisyyden parantamiseksi modernilla ja hygieenisellä tavalla. Tuotteen kysyntä myös yksityisellä sektorilla on nousussa, ja se on loistava vaihtoehto esimerkiksi lasisissa väliseinissä. Älylasien avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia ja niitä voidaan käyttää projisointiin, jolloin lasin pintaan on mahdollista heijastaa kuvasisältöä.

 

Toiminta ja rakenne

Älylasista käytetään monesti myös nimitystä smartglass tai switchable glass eli lasin kirkkautta voidaan vaihtaa opaalista läpinäkyvään. Käytännössä lasi toimii sähkövirran avulla – virran ollessa kytkettynä päälle lasi on läpinäkyvä ja virran ollessa pois päältä, lasi on läpinäkymätön opaali. Lasien ohjaukseen on useita vaihtoehtoja; kaukosäädin, perinteinen seinäkatkaisin, valosensorit, appit jne. Lasit on myös mahdollista liittää talotekniikkaan tai esimerkiksi sairaalaolosuhteissa yksityisyyden suojaksi kulkukortilla ohjaten.

Toimitamme älylaseja niin laminoituina 1K laseina kuin eristyslasielementteinäkin. Eristyslasielementiksi valmistetut älylasit vastaavat kaikkiin rakennuslaseille asetettuihin vaatimuksiin. Elementeillä voidaan parantaa ääneneristävyyttä tai niitä voidaan käyttää osastoivissa rakenteissa. Käytettäessä älylasia ulkoikkunassa, päästää se luonnon valon läpi, mutta estää lähes 100% auringon haitallisista säteistä. Tytäryhtiömme Seloy Live Oy myy myös interaktiivista ratkaisua, jolloin voit projisoida lasille sisältöä ja ohjata sitä koskettamalla.

Olemme panostaneet tuotantoprosessiimme ja pyrimme jatkuvasti kehittämään älylasin valmistusta niin, että kohtaamme uusimmat kustannustehokkuuden ja tekniikan vaatimukset. Laadusta emme tingi ja valmistammekin lasit erityisesti niitä varten kehitetyssä puhdastilaympäristössä korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti.

Toimitamme ON/OFF-älylasit asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaisesti

Suunniteltaessa älylasiratkaisua on hyvä huomioida, että yksittäisen lasielementin maksimikoko on 1500x3500mm. Isompiakin yhtenäisiä himmennettäviä lasialueita voidaan valmistaa jakamalla aukko useampaan osaan. Kytkentäliitännät voidaan asentaa asiakkaan toiveiden mukaisesti joko lasin lyhyelle tai pitkälle sivulle.

Lasien asennus tapahtuu vastaavanlaisesti kuin minkä tahansa muun lasielementin/laminoidun lasin asennus, ainoastaan virtajohtojen viennit tulee ottaa huomioon. Asennuksen jälkeen näkyvät virtajohdot kytketään muuntajaan, joka sitten kytketään tavalliseen 240 V:n pistorasiaan.

ON/OFF-lasi on helppohoitoinen, sillä siinä ei ole huollettavia osia. Lasipinnat voidaan puhdistaa tavallisilla pesuaineilla vaarantamatta tekniikkaa. Lasien mukana tulevat muuntajat ovat myös huoltovapaita.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Toimii näkösuojana sekä projisointipintana
 • Hygieenisyys, helppo pitää puhtaana
 • Off-tila: Opaali (vrt. maitolasi)
 • On-tila: Läpinäkyvä
 • Voidaan asentaa myös oviin, liukuoviin sekä ulkoikkunoihin
 • Valonläpäisy: >80% ON ~50% OFF
 • UV-suoja 99%
 • Infrapunasäteily suoja 98%
 • Pitkä käyttöikä yli 8 000 000 on/off-tilamuutosta
 • Virrankulutus 5W/m2
 • Käyttölämpötila -20°C – +70°C