Kiirutta pitää ja se on hyvä!

Viimeksi kirjoittelin kirjettä tuossa ennen kesälomia toukokuussa. Silloin tummia pilviä oli juuri noussut taivaalle materiaalisaatavuuden haasteiden ja raaka-ainehintojen nousun muodossa. Valitettavasti on todettava, että siellä ne pilvet vieläkin ovat.

Tuossa kesällä juttelin isäukon Pekan kanssa ja hän muisteli, että viimeksi lasista on toden teolla ollut pulaa joskus 70-luvulla. Toinen lasialan konkari muisteli, että 90-luvullakin olisi jossain kohtaa ollut haasteita, muttei ehkä tällaista tilannetta.

Kuitenkin on todettava ainakin näin meidän osaltamme, että vaikka raaka-ainekustannukset ovatkin nousseet enemmän kuin todella pitkään aikaan, olemme saatavuuden kanssa kuitenkin pärjänneet kohtuullisen hyvin tähän asti. Toki tilanne ei ole ihanteellinen ja jotkin lasityypit ovat esimerkiksi tällä hetkellä lopussa ja toimitusajat viikkoja, mutta kaikesta huolimatta meillä ei ole ollut tuotantokatkoksia ja valtaosa projekteista on saatu vietyä kunnialla läpi. Tästä iso kiitos kuuluu loistaville asiakkaillemme, jotka kiitettävällä tavalla ovat pystyneet ennakoimaan ja ennustamaan tarpeitaan. Toki kiitos myös kaikille tavarantoimittajillemme, joiden kanssa keskustelu on ollut avointa ja rehellistä.

Tällä hetkellä tuotannossa on pientä myöhää, jota kirimme kovaa vauhtia kiinni. Työtilanne on erittäin hyvä ja itseasiassa tilauskantamme on tällä hetkellä suurempi kuin kertaakaan oman vetovastuuni aikana. Samanaikaisesti olemme saaneet kuitenkin myös läpimenomäärät ylös ja tehtaan rullaamaan koko lailla hyvin. Uusia työntekijöitä palkkasimme tuotantoon lomien jälkeen neljä henkilöä, joista kaksi on jo talossa ja kahta seuraavaa odotetaan saapuvaksi näinä päivinä. Myös lisää rekrytointeja saattaa vielä seuraavien viikkojen aikana tulla. On ollut taas mahtava huomata, että meille halutaan töihin, sillä hakijoiden määrä on jälleen ollut huima.

Koronan kanssa täällä Huittisissa on pärjäilty kohtuullisen hyvin. Meidän tehtaallamme ei ole ollut vielä yhtään sairastumista ja toivotaan, että tilanne pysyy tällaisena. Edelleen tästä kiitokset kuuluvat tietysti työntekijöillemme, jotka hyvin ymmärtävästi, huolellisesti ja joustavasti ovat huolehtineet käsihygieniasta ja muista ennaltaehkäisevistä toimista niin täällä meillä tehtaalla kuin selvästi myös vapaa-ajallaan. Toivotaan, että pandemiatilanne alkaisi nyt vihdoinkin jo helpottamaan.

Henkilöstöpuolen muutoksista asiakkaitamme jo tiedotimmekin. Koko työuransa meillä myynnissä ollut Korpelan Harri siirtyy uusien haasteiden pariin. Kovin kauaksi Harri ei siirry, sillä hän jatkaa lokakuun alusta Pilkingtonin rakennuslasipuolen palveluksessa. Harrin lasiosaaminen säilyykin siis edelleen meidän, asiakkaidemme ja koko lasialan käytössä. Onnittelut Harrille uudesta työpaikasta ja onnittelut myös Pilkingtonille, saitte Harrista erittäin hyvän jäsenen tiimiinne. Toki eihän tuo ihme ole, onhan Harri saanut Suomen parhaan lasialan koulutuksen meillä…

Syksy alkaa ja se tulee olemaan varmasti kaikille kiireinen. Pidetään keskustelu avoimena ja rehellisenä, niin eiköhän syksylläkin saada projektit ja toimitukset onnistumaan hyvin!

Terveisin,

Henkka