Kevät keikkuen tulevi!

Kevään tuloa moni lasialalla jo varmasti odottelee, sen verran keikkuen ja hiljaisesti alkuvuosi on lähtenyt liikkeelle. Tammikuussa joidenkin asiakkaiden kanssa jutellessa näkymät olivat erittäin hiljaiset, mutta viime viikkoina kaupankäynti on ollut vilkastumaan päin. Toivotaan, että se trendi jatkuisi ja kiihtyisi entisestään. Huolestuneena olen kuunnellut viestejä ja uutisia kentältä, että useampikin rakennusliike on ajautunut vaikeuksiin ja konkursseja on tehty useampikin, ihan viimeisen kahden viikon aikana. Toivottavasti kovinkaan moni alan toimija ei saa näistä näpeilleen, ja leuto talvi auttaisi saamaan projekteja hiljalleen taas liikkeelle.

Lasin energialisämaksut ovat kaikkien onneksi olleet laskemaan päin, ja nyt on oltu jo nollatasossa. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että tuosta lisämaksusta toivottavasti päästään nyt ainakin joksikin aikaa, jollei kokonaan, eroon. Se tuo kaikille hiukan lisää ennustettavuutta kustannustasoon. Työmarkkinakevät on taas totutun vauhdikas ja myös meidän alallamme, eli lasikeraamisessa teollisuudessa, on sopimuksia väännetty. Pääosin sopimukset meitä koskien on tehty, mutta vielä ei niiden tasosta ole lopullista, tahojen hallintojen hyväksymää tietoa tullut meille asti. Kuljetuspuolen haasteet ovat paraikaa tätä kirjoittaessa vielä ratkaisematta ja vaikka vielä toistaiseksi olemmekin säästyneet ongelmilta, voi työtaistelutoimien pitkittyessä ilmaantua kuitenkin ongelmia niin raakalasin tuonnissa, kuin myös valmiiden tuotteiden toimituksissa. Kokonaisuutena voi siis todeta, että kustannuspaineita edelleen kentällä on ja aika näyttää, miten ne alkavat konkretisoitua.

Meillä on tietysti talon sisällä tehty alkavalle vuodelle pieniä viilauksia. Myynnin väki pyrkii aktiivisesti kiertämään asiakkaitamme läpi keskustelemassa, miten voimme lasiasioissa olla entistä paremmin avuksi. Kankaanpään Pasi on ottanut myös enemmän vastuuta myynnin puolella ja tuo oman vahvan myynnin ja meidän oman tuotannon kokemuksensa myös asiakkaidemme käyttöön. Pasi keskittyy meidän volyymiasiakkaihimme, eli käytännössä katsoen ikkunatehdaspuolen toimijoihin. Tapahtumasaralla olemme päättäneet jäädä pois joulukuisilta Arkkitehtien Joululounailta. Tilalle on suunnitelmissa järjestää jotain aivan muuta yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa, ja niihin palaamme myöhemmin.

Kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille aktiivista kevättä, ollaanhan kuulolla!

-Henkka