VIHDOIN!
Pitkällisten keskustelujen ja viilausten jälkeen rakennusvalvontojen TOPTEN-ryhmä ja alan teollisuus on vihdoin saanut luotua ohjeen Ympäristöministeriön Käyttöturvallisuusasetuksen tulkinnaksi.
Tasolasiyhdistyksen toiminnanjohtaja Jenni Heikkilä on koonnut hyvän yhteenvedon uudesta ohjeesta ja sen tulkinnasta Tasolasiyhdistyksen sivuille. Yleisen ohjekortin voit ladata tästä. Tässä alla vielä tiivistäen muutokset, joita voimaan tullut asetus ja sitä tulkitseva ohje toivat mukanaan:
Lasitukseen on vaara törmätä ja on käytettävä turvalasia, kun:
Lasituksen alareunan korkeus lattiasta on vähemmän kuin 0,7 metriä.
Kulkuväylien ovissa lasipinnan korkeus lattiasta on vähemmän kuin 1,5 m. Turvalasia käytetään myös näiden ovien viereisissä ikkunoissa ja lasiseinissä silloin, kun umpinainen karmi-, puite- tai seinärakenne oviaukon ympärillä on pienempi kuin 0,3 m.
Portaissa ikkunalasituksen korkeus askelmasta tai lepotasosta on vähemmän kuin 1,5 m.
Lasituksen rikkoontuminen aiheuttaa putoamisvaaran ja on käytettävä laminoitua turvalasia, kun: lasituksen alareunan korkeus lattiasta on alle 0,7 m ja tasojen välinen korkeusero on yli 1,0.
Glasstec Düsseldorfissa 23.-26.10.2018
Ensi viikolla Saksan Düsseldorfissa järjestetään jälleen Glasstec-messut. Glasstec on valtava tapahtuma, jossa lasivalmistajat, konevalmistajat ja muut lasialalla toimivat esittelevät uusimpia innovaatioitaan. Meiltä paikan päällä tiistain ja keskiviikon ovat Pasi Kankaanpää, Jonne Ylikännö ja minä. Dysselin tapahtuma on perinteinen lasialan kohtaamispaikka, jossa mekin olemme joka vuosi käyneet. Tiedän, että paikalla on paljon väkeä myös Suomesta, joten nykäistään hihoista kun nähdään. Seuraavassa uutiskirjeessä on luvassa pieni selonteko tapahtumasta meidän vinkkelistä.
Ajankohtaista meillä
Syksy on meillä totutun kiireinen ja kiireessäkin palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Asiakaskokemustutkimuksesta saimme loistavat tulokset, kiitos siitä kaikille vastanneille. Vielä on tilaa kehittää, erityisesti kommunikaatiota toimitushetken lähestyessä. Tähän olemme jo pyrkineet vastaamaan hieman työtehtäviä kehittämällä. Uuden toimintamallin hioutuminen kestänee jonkin aikaa, mutta toivottavasti tulokset näkyvät jo seuraavassa tutkimuksessa.
Toivotan kirjeeni myötä oikein hyvää ja onnistunutta syksyä!
-Henkka