SG eli Structural Glazing on lasirakennejärjestelmä, jossa lasit tai lasielementit on kiinnitetty runkorakenteisiin liimaamalla. Lasielementtien välit saumataan erikoismassalla, joten peitelistoja ei tarvita. SG-lasituksia tehdään useilla eri menetelmillä.

Lasit voidaan liimata taustaan, ne voivat olla joko yhdeltä tai vaikka kaikilta neljältä sivulta lippalaseja joissa lasielementin uloin lasi on suurempi kuin sisemmät lasit, tai elementteihin voidaan valmistusvaiheessa lisätä SG-lasituksia varten kehitetyt U-palat. Usein rakennusten kulmat tehdään SG menetelmällä niin, että toinen lasi on lippalasi.

SG-menetelmällä saadaan aikaan näyttäviä ja laajoja yhtenäisiä lasipintoja. SG-lasituksesta käytetään myös nimikkeitä struktuuri-lasitus ja pintalistaton rakenne. Rakenteena käytetään myös ns. puoli-SG –rakennetta, jossa on joko pysty- tai vaakalistoitus.

Olemme tehneet SG-laseja jo vuosikymmenten ajan ja TPS BU-välilistaan yhdistetty, CE-merkitty SG-rakenteemme on markkinoiden tiivein.
SG-töiden toimitusajan osalta on hyvä huomata, että valmistamisen jälkeen elementtien on kuivuttava varastossamme 48 tuntia ennen kuljetusta.

Ota yhteyttä meihin ja pyydä tarjous tästä.