Suomen Tasolasiyhdistys vietti vuosikokoustaan Tampereella 28.4.2018. Läsnä olivat toiminnanjohtaja Jenni Heikkilän ja hallituksen puheenjohtajan Mika Selingon lisäksi parisenkymmentä lasialan edustajaa.

 

Kokouksessa käsiteltiin normaalit sääntömääräiset asiat tilinpäätöksestä toimintakertomukseen. Vuoden 2017 aikana merkittävimpiä tapahtumia olivat Lasiseminaari Tampereella sekä muutaman uuden ohjekortin julkaisu. Lisäksi uutta Lasimitta-ohjelmaa alettiin aktiivisesti myymään lasiteollisuudelle ja -rakentajille. Lasimitta-ohjelma on työkalu lasivahvuuksien määrittämiseen erilaisia kuormituksia vastaan.

Nyt alkaneena vuonna Tasolasiyhdistyksen väkeä on työstänyt uusi käyttöturvallisuusasetus ja siihen liittyvän tulkinnan ja ohjeistuksen laatiminen yhdessä muun lasia käyttävän teollisuuden sekä Ympäristöministeriön kanssa. Yhdistys laatii uuden oppaan turva- ja suojalaseista uuden asetuksen ja sen tulkinnan pohjalta mahdollisimman nopeasti, kunhan kaikki yksityiskohdat selviävät. Kuluvan vuoden aikana tulee Suomen Lasitus- ja hiomoliitto julkaisemaan uuden lasialan Työsuojeluoppaan. Lisäksi työn alla on virallinen työturvallisuuskorttikoulutus, joka olisi räätälöity erityisesti lasirakentamisen näkökulmasta. Yllä olevista asioista tiedotetaan aikanaan, kun asiat saavat lopullisen muotonsa.

Tasolasiyhdistys sai myös hallitukseen uuden jäsenen. Erovuorossa olleista viidestä henkilöstä neljä jatkaa. Sami Tuulola Tampereelta (Aki-Lasi Oy) jättäytyi pois ja hänen tilalleen valittiin Janne Halme Jyväskylästä (Lasi-Kalle Oy). Hallitukseen kuuluu tulevalla kaudella Halmeen lisäksi Mika Selinko, Tahvo Sutela, Kai Koskinen, Timo Saukko, Kari Lilja, Tero Granqvist, Ari Hanttu, Petri Ylenius sekä allekirjoittanut.

Lasirakentaminen on juuri tällä hetkellä hyvässä vauhdissa. Rakennusalan yleinen nousu veti luonnollisesti perässään myös lasialaa ja tänä vuonna työtilanne ja tilauskanta ovatkin olleet hyvällä tasolla. Pääasiassa rakentaminen keskittyy kuitenkin pääkaupunkiseudulle ja muutamiin kasvukeskuksiin maakunnissa, joten alueellisiakin eroja löytyy. Asuntorakentamisessa tuntuu olevan kuitenkin jo näköpiirissa rauhoittumista, joten aika näyttää, kuinka tilauskannat kehittyvät ensi vuoden puolelle mentäessä.

Henri Kiuru

Toimitusjohtaja