”Minä tunnen, kuinka vauhti kiihtyy…”

Syksyn voidaan todeta jo loppuneen pakkasten kiristyessä myös täällä Suomen lounaiskolkassa. Joulun kuulee jo kaupoissa ja näkee valoina ikkunassa. Myös täällä työmaalla jouluvalmistelut ovat jo käynnissä.

Aikamoinen syksy siitä tuli. Materiaalien saatavuusongelmat ja hinnannousut ovat koskettaneet kaikkia ja nämä haasteet eivät vielä ole takanapäin. Muun muassa sg-kittien kanssa tulee olemaan alkuvuodesta ja kevään mittaan isoja haasteita niin saatavuuden kuin hinnannousun suhteen. Varmaan myös kaupankäynnin vilkkaus ehkä jossain määrin yllätti alaa. Meillä tämä jälkimmäinen vuosipuolisko on ollut erittäin kiireinen monella eri saralla. Kauppa on käynyt erittäin vilkkaasti, kiitos siitä tietysti asiakkaillemme! Materiaalien perässä olemme juosseet paljon, mutta se työ on onneksi kantanut hedelmää ja tavaraa on myytäväksi riittänyt ihan kohtuullisesti. Tilauskanta on tällä hetkellä erittäin hyvä, eikä isompia hiljenemisen merkkejä ole vielä edes havaittavissa, vaikka talvi tekeekin tuloaan. Viime vuoteen verrattuna tämä on meille selkeä kasvuvuosi, ja samalla uralla aiomme vakaasti jatkaa myös ensi vuonna. Henkilökunnallemme täytyy tässä kohtaa myös lausua jälleen iso kiitos, sillä olemme onnistuneet mielestäni hyvin pysymään aikatauluissa kiinni. Aina toki voi parantaa, mutta ottaen huomioon tavaran saantiin liittyvät vaikeudet ja toisaalta samaan aikaan reilusti kasvaneen tilauskannan, voi syksyn satoon olla tyytyväinen.

Uusia seloylaisia olemme hakeneet ja löytäneet hyvin. Loppukesästä rekrysimme 4 uutta työntekijää ja nyt talven alla kaksi lisää. Näihin kuuteen paikkaan hakijoita oli lähes 70 henkilöä, mistä olen erittäin yllättynyt ja iloinen. Hakijoiden reilu määrä kertoo osaltaan siitä, että meidän maineemme työnantajana täällä Huittisissa ja lähiseudulla on hyvä ja toki olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä sen eteen, että työntekijät meillä viihtyisivät.

Ja rekryt jatkuvat edelleen, tällä hetkellä etsimme joukkoomme uutta teknistä myyjää sekä tietohallintopäällikköä. Myyntihenkilö tulee mukaan vahvistamaan myyntitiimiämme. Kuten tiedämme, lasiala on erittäin tekninen ala ja hyvin harvoin löydämme henkilöä, jolle lasiala olisi millään lailla tuttu entuudestaan. Meillä myyjärekryissä painotankin paljon asennetta, luonnetta, halua oppia ja olla osana porukkaa. Kun nuo asiat ovat kunnossa, tekniset asiatkin oppii aikanaan. Joka tapauksessa uudella henkilöllä on edessään paljon koulutusta ja alaan tutustumista, joten saatamme lähestyä joitain asiakkaitamme tutustumiskäynnin merkeissä, kunhan uusi henkilö on löytynyt.

Tietohallintopäällikkö tulee allekirjoittaneen avuksi hoitamaan talon ERP:n ylläpitoa ja kehittämistä sekä montaa muuta IT-puolelle liittyvää asiaa yhdessä loistavien kumppaniemme kanssa. Olen ns. Y-sukupolven edustaja ja uskon vahvasti digitaalisuuden (tuo sanakin jo kuulostaa vanhalta…) merkitykseen niin työn ja prosessien tehostamisessa kuin uusien palvelumallien kehittämisessä. Pyrimmekin löytämään uusia tapoja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja tehokkaammin jatkossa erilaisten digityökalujen avulla. Nämä eivät ole asioita, jotka tapahtuvat oto:na itsestään, vaan vaativat selkeää resursointia ja panostusta, jota tämä rekrytointi nyt edustaakin.

Näin joulun alla on tietysti katsottava myös tulevaan. Talvikuukaudet vaikuttavat lupaavilta jo nyt ja töitä lienee luvassa mukavasti myös alkuvuoden ajan. Saattaa olla, että hiljaisempi hetkikin sieltä tulee, aika näyttää. Materiaalien kanssa saamme koko toimitusketju vielä painia eikä sillä suunnalla mitään suurta ihmeidentekijää ole nähtävissä. Kun vielä huomioidaan, että esimerkiksi ajoneuvoteollisuus ei käy läheskään normaalilla syklillä ja toisaalta samaan aikaan lasitehtaat käyvät täysillä eikä normaaleja puskurivarastoja ole, niin edelleenkin painotan asiakkaillemme mahdollisimman tarkan informaation jakamista ja vuoropuhelua yhdessä meidän kanssamme, niin pystymme varautumaan tarpeisiinne mahdollisimman hyvin ja etukäteen. Me olemme kuitenkin varautuneet jatkamaan kasvu-uralla myös ensi vuonna ja siinä emme tietenkään onnistu ilman teitä loistavia asiakkaitamme!

Oikein hyvää joulunodotusta ja rauhallista joulunaikaa toivottaen,

Henkka