Huhtikuun alkupuolella tilauskanta näytti suhteellisen hyvältä ja kiirettä piti niin toimiston kuin tuotannonkin puolella. Kesäinen auringonpaiste ja hieman jo vihertävä maa toi hyvää fiilistä tekemiseen. Tilauksia työstettiin eteenpäin hyvällä draivilla, kunnes konerikko pysäytti hetkellisesti.

Loppukuusta harmaita hiuksia aiheutti päälinjastollamme sattunut konerikko. Tai konerikko on varmaan väärin sanottu, oikeammin CNC-ohjatun TPS-BU applikaattorin kriittinen osa rikkoontui. Asiaa ruvettiin selvittämään ja nopeasti selvisi, että tarvitsemme ulkopuolista apua ongelman kanssa. No, ei muuta kuin tukipyyntöä laitevalmistajalle ja pikaista apua asiaan. Vastaus tulikin nopeasti, harmiksemme korjaushenkilö tarvittiin paikan päälle.

Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, tuli korjausapu tilata Keski-Euroopasta. Viestien vaihdossa selvisi, että korjausapua saadaan vasta parin viikon päästä. Armoton tiedottaminen asiakkaille ja välilistamateriaalien vaihtorumba pyörähti käyntiin. Kiitos asiakkaillemme ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä asian suhteen.

Kaksi viikkoa on kuitenkin karmean pitkä aika ja lähetimmekin pyynnön, olisiko mitenkään mahdollista saada nopeutettua prosessia. Iloksemme korjausapu saatiinkin kaivettua jostain jo muutaman päivän päähän. Järjestimme lentoliput sekä Covid-19 pandemian vaatimat toimenpiteet pika-aikataululla kuntoon. Ehtona oli niin sanotun ’kuplan’ järjestäminen Suomessa olon ajaksi. Liekö karman laki vai jokin muu, mutta päivää ennen lentoa tuli tieto, että matkaan lähtevä korjaushenkilö oli saanut koronatartunnan.

Lisää selvitystöitä ja järjestelyjä – tilalle onneksi saatiin toinen henkilö parin päivän viiveellä. Lento sujui mutkattomasti, mutta lisää harmaita hiuksia meinasi aiheuttaa Rajavartiolaitos, joka oli eväämässä maahantuloa. Soppa oli taas valmis – Henkka kuitenkin hyvässä hengessä rajavartioston kanssa sai sunnuntai-iltapäivän puhteeksi vakuuteltua, että asia on erittäin tärkeä, huoltohenkilöä tarvitaan kiireellisesti ja kuplaolosuhteet on järjestetty säntillisesti.

Korjaustoimet käynnistyivät maanantaina ja peukut pidettiin pystyssä, ettei olisi mitään suurempaa ongelmaa. Homma sujui hyvin ja vielä saman vuorokauden aikana ajettiin testiajoja. Seuraavana aamuna olikin sitten jo täysi rähinä päällä ja linja kuumana niin sanotusti.

Kaikkea voi sattua, mutta suhteellisen pienellä selvisimme tällä kertaa. Linjasto on nyt kunnossa ja valmistus täydessä käynnissä. Tunnetun jääkiekkopersoonan sanoin ”mennään eteenpäin” ja kaivetaan se hyvä flow jälleen takaisin!

Pahoittelemme vielä asiakkaillemme aiheutunutta vaivaa ja viivettä toimituksissa. Hyvää alkanutta toukokuuta kaikille ja koitetaan pysyä terveinä.