Aikanaan kun aloitimme interaktiivisten lasituotteiden kehityksen tytäryhtiömme, Seloy Liven kanssa, meillä ei ollut asianmukaisia ​​tiloja siihen. Saamme asiakkailtamme paljon kiitosta tehtaamme yleisestä puhtaudesta, mutta silti huomasimme, että tehtaalla on liikaa likaa ja pölyä. Esimerkiksi täydellistä laminointia oli melkein mahdotonta suorittaa. Yleisesti ottaen kosketuskalvojen laminointi tapahtuu edelleen suhteellisen usein toimistotiloissa tai tiloissa, joissa ilmanlaatu aiheuttaa ongelmia lopputulokselle. Lähdimme selvittämään kuinka parantaa tätä ja ainoa ratkaisu saavuttaaksemme tuotteillemme korkealaatuisen laadun, oli puhdastilan rakentaminen. Puhdastilamme valmistui vuoden 2017 lopussa ja sen jälkeen sitä on käytetty lukuisiin eri tarkoituksiin.

Puhdastila on huone, jossa ilmassa olevien hiukkasten pitoisuuksia hallitaan ja joka on rakennettu tavalla, jossa ilmassa olevien epäpuhtauksien määrä on minimoitu. Tämä on erittäin tärkeää laminoinnissa – jo pienimmätkin hiukkaset näkyvät lasin pinnalla ja voivat aiheuttaa ilmakuplia kalvoon. Normaalisti puhdastila rakennetaan toisen rakennuksen sisälle. Tämä on paras tapa hallita ilmanpainetta ja välttää kondensaatio- ja kosteusongelmia seinärakenteissa.

Puhdastilamme on ISO 8 -standardin mukainen (1 = puhtain, 9 = vähiten puhdas). Käyttöönoton aikana hiukkasmittauksia on tehty ja tulokset skaalataan vastaamaan ISO 6 -laatua. Virallinen taso on ISO 8, mutta tarvittaessa voimme parantaa tasoa ISO 6: een saakka. Nykyinen taso on kuitenkin riittävä takaamaan korkean laadun tuotteillemme.

Laminointiprosessi
Ennen lasin viemistä puhdastilaan se leikataan oikeaan kokoon ja pestään automaattilinjalla puhtaan lasipinnan takaamiseksi. Lasit tuodaan puhdastilaan niitä varta vasten rakennetusta aukosta. Puhdastilassa haluttu kalvo laminoidaan lasiin aina kokoon 3210x6000mm saakka. Meillä on myös erityisesti puhdastilakäyttöä varten kehitetyt pöydät, joissa ilmavirran avulla liikutellaan lasilevyjä.  Pöydän pinnalle muodostuva ”ilmapatja” helpottaa lasin liikuttamista ja vähentää naarmuuntumisen mahdollisuutta. Puhdastilasta löytyy myös väliaikainen varastointi- ja kuivauspaikka keskeneräisille tuotteille.

Puhdastilan tiedot:
• Luokka: ISO 8 (ISO 6 tarvittaessa)
• Lasi max. koko 3210 x 6000 mm
• Lasin vaihtoehdot:
– Karkaistu lasi 4–12 mm
– Laminoitu lasi 6,8–12,8 mm
– Älypeilit peilit 6 mm / 8,8 mm laminoitu
– Heijastamaton lasi laminoitu 6 mm / 8,8 mm
– Lisäksi monet muut lasit, joita meillä on varastossa tai valikoimassamme
• Lasille voidaan laminoida erilaisia ​​kalvoja, esimerkiksi interaktiivisia PCAP-kalvoja ja on-/off kalvoja