Morjesta asiakkaat, yhteistyökumppanit ja muut tämän lukijat

Onpahan ollut vuosi! Enpä tähän oikein osuvampaa aloitusta keksi. Kesän jälkeen kirjoittelin kuulumisia viimeksi, ja silloin olimme juuri tulleet lomilta hyvillä mielin kohti sesonkia. Työt jatkuivat tasaisella tasolla, mutta normaalia syksyn kiihtymisvaihetta ei tullut, paitsi koronapandemian osalta. Vaikuttaakin siltä, että kevään korona-aallon jälkilaineet löivät lasialalle vasta syksyllä. Meillä tehtaalla täällä Huittisissa on selvitty mahtavasti ilman sairasteluja ja toivottavasti saamme pidettyä tilanteen myös jatkossa niin. Hieman jouduimme kiristämään omia toimintamalleja rajoittamalla vierailuja ja edelleenkin vältämme tarpeetonta matkustelua muualla. Toivotaan kuitenkin, että pikkuhiljaa alkaisi näkyä valoa epidemiatunnelissa ja jonkinlainen uusi normaali voisi hiljalleen kesää kohti mennessä alkaa.

Kuten varmasti moni teistä on jo kuullutkin, maailmalla on tällä hetkellä kova lasipula, joka luonnollisesti heijastuu meihinkin. Samalla myös lasin hintataso on nousussa. Uskoaksemme Euroopassa lasin kysyntä on edelleen kova ja lisäksi osa valmistuskapasiteetista on ns. kylmäkorjauksessa. Myös kuljetuskapasiteetista on pulaa. Yleisellä tasollakin kustannukset ovat myös muissa kuluryhmissä nousussa. Esimerkiksi rahtikustannuksissa on ollut kasvua, joka heijastuu tietysti myös loppuhintoihin. Näin ollen kannattaa varautua niin hinnannousuun kuin normaalia pidempiin toimitusaikoihinkin tietyissä, varsinkin erikoisimmissa tuotteissa.

Alkusyksystä teimme pieniä sisäisiä järjestelyjä eri rooleissa. Ulospäin näkyvin asia on, että Harri Korpela toimii jatkossa kaupallisen päällikön tehtävissä, vastuullaan mm. hinnastoasiat, asiakkaiden tekniset hankkeet ja kouluttaminen sekä kaupallinen strategia yhdessä kanssani. Harri on lasialan johtavia asiantuntijoita, joten hänen puoleensa kannattaa kääntyä erityisen haastavissa teknisissä ongelmissa ja tuotekehitysasioissa. Muutimme myös työnjohto-organisaatiota jakamalla henkilökuntamme tiimeihin. Muutoksilla haemme pääasiassa tasaisempaa kuormitusta ja toisaalta huippuammattilaistemme vahvuuksia entistä paremmin esiin niin arkipäivän työskentelyssä, kuin myös talon pitkän tähtäimen kehittämisessä.

Suomen Tasolasiyhdistys ja kumppanijärjestömme SMRY tekevät kovasti töitä alan toimintaedellytyksien parantamiseksi. Molemmat järjestöt toimivat tiiviissä yhteistyössä monin eri kohdin ja erityisesti koulutusasiat ovat olleet paljon agendalla viime aikoina. Alan yhteinen kouluttaminen onkin mielestäni erittäin tärkeää, jotta jatkossakin pystymme tarjoamaan huippumodernit ja -laadukkaat kokonaisratkaisut rakentamiseen ja tähän on löydettykin yhteisiä malleja. Mekin olemme miettineet ensi vuoden strategiaa ja tapoja auttaa ja tukea asiakkaitamme ja alan toimijoita pärjäämään entistä kovemmassa kilpailussa. Tavoitteenamme on edelleen tuoda markkinoiden korkealaatuisimmat tuotteet ja kehittää asiakasta hyödyttäviä palveluita. Ensi vuodellekin on jo tiedossa useita kehitysaskelia ja parannuksia nykyiseen palvelutarjontaamme. Ensimmäisiä niistä kuulettekin varmasti jo alkuvuoden aikana!

Toivotan oikein rauhaisaa joulun aikaa kaikille koko talon puolesta!

-Henkka