Tasan vuosi sitten aloimme myöntämään TPS-eristyslasielementeille 20 vuoden pöly-, kosteus- ja tiiveystakuun. Tälle markkinoiden ylivoimaisesti pisimmälle takuulle on syynä yksinkertainen asia – TPS-välilistan täysin poikkeava valmistustapa ja kiinnittyminen lasiin. Myös kausitesteissä TPS-elementit ovat säilyttäneet tiiveytensä erinomaisesti. Takuumuutos on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja olemme saaneet siitä reilusti positiivista palautetta.

Seloy on valmistanut lämpöreunallisia erkkareita jo vuodesta 1997 lähtien sekä ollut mukana aktiivisesti niiden kehitystyössä. Nykyisin lämpöreunalistoja käytetään kohteesta riippumatta ja niiden suosio on myös Euroopassa kasvanut. TPS sopii kaikkiin ikkunajärjestelmiin ja välilistan leveys on valittavissa portaattomasti aina välillä 6–18 mm. Mikäli ikkunoiden lasivahvuudet vaihtelevat esimerkiksi vaadittavien turvalasitusten takia, voidaan pakan paksuus silti helposti säilyttää samana vaihtamalla välilistan leveyttä.

Mitä tarkoittaa lämpöreunalista?

Lämpöreunalistalla tarkoitetaan eristyslasin termisesti parannettua reunatiivistettä. Perinteisten materiaalien kuten alumiinin tai teräksen (jotka ovat hyviä lämmönjohtimia) sijaan, lämpöreunalistassa käytetyt materiaalit eivät johda lämpöä ulospäin. Tämä taasen johtaa korkeampaan energiatehokkuuteen ja alhaisempiin lämmityskustannuksiin. Käänteisesti tämä pätee myös rakennusten jäähdytykseen.

Käyttämämme 4SG-reaktiivinen massa edustaa parasta laatua, mitä tällä hetkellä on markkinoilla saatavilla. Materiaali ruiskutetaan 140 asteisena lasin pintaan, johon se kiinnittyy kemiallisesti muodostaen erittäin kestävän liitoksen. TPS-välilistalla voidaan korvata siis perinteinen rakenne, jossa on välilista, butyyli, kuivausrakeet sekä tiivisteaine. TPS-massassa kaikki tarvittavat ainesosat ovat jo siinä itsessään.

TPS-välilista on yhtenäinen ja nauhamainen koko lasin reunan matkalta. Liitoskohta tehdään pitkänä lomittaisliitoksena, joka vielä prässissä painetaan kiinni tiukasti. Muiden välilistamateriaalien vaatimia kulma- tai jatkospaloja tai puskusaumoja ei TPS-eristyslasielementeissä ole. Kulma- ja jatkospalat ovat yleensä tiiveyden kannalta herkimmät kohdat. Elementtiin saattaa kohdistua pumppaamisilmiön vuoksi kovaa rasitusta pitkiäkin aikoja. Yhtenäinen massalista ei lähde kuitenkaan repeämään kulman liitoksista vaan pitää muotonsa.

 

SELOY TPS-ERISTYSLASIN EDUT

  • Reuna-alueen pintalämpötila on 4–6 astetta perinteistä eristyslasia korkeampi
  • 3K-rakenteissa merkille pantavaa on se, että välilistat ovat varmasti samassa tasossa eivätkö porrasta sillä prosessi on automatisoitu
  • Erinomainen energiatehokkuus, U=arvo ikkunassa jopa 8 % alempi
  • TPS-BU-elementeillä saavutetaan korkea laatu myös korkeaprofiilisilla kuvioiduilla laseilla, sillä lämpömassatiiviste muotoutuu pinnan mukaan. Tämä myös takaa tiiveyden sekä vähentää rikkoutumisen riskiä
  • Voidaan käyttää myös linjalla ajettavissa muotolaseissa
  • Viimeisimmässä 10×10 vuoden kaasutiiveystestissä TPS-välilistan kaasupitoisuus laski ainoastaan 7 % ollen edelleen yli 90
  • Kaiken kaikkiaan laadukkaampi ja kestävämpi eristyslasi