Toimitimme pari vuotta sitten erääseen kohteeseen monta kymmentä neliötä eristyslasielementtejä, joissa uloin lasi oli kokonaan taustamaalattu. Taustamaalattuja laseja käytetään monesti rakennusten julkisivuissa ja väliseinärakenteissa. Pian toimituksen jälkeen kohteen suunnittelija otti yhteyttä ja tiedusteli mitä ihmettä olimme oikein kohteeseen toimittaneet, kun ei ikkunoista nähnyt lainkaan ulos.

Ymmärrettyään itse valinneensa ihan vääränlaiset lasit, suunnittelija kysyi josko tulisimme paikalle raaputtamaan maalit laseista irti. Selitimme suunnittelijalle ystävällisesti, ettei taustamaalausta voi raaputtamalla tai millään muullakaan tavalla irroittaa lasin pinnasta, kun maali on karkaisuprosessissa lasiin kiinnitetty.

Lopulta uudet lasit tilattiin ja toimitettiin ja kaikki olivat tyytyväisiä, mutta suunnittelijan vastuuvakuutus mahtoi ottaa melkoisen kolauksen.

Tästäkin opittiin. Kuten asiakkaamme omilta asiakkailtaan, mekin yritämme parhaamme mukaan tarkentaa ja varmistaa, että loppuasiakas saa juuri sellaiset lasit kuin on suunniteltu. Kyselemme vähän kohteesta ja toisinaan ehdotamme lasityypin vaihtoa, jos koemme että joku muu kuin valittu sopisi käyttötarkoitukseen paremmin. Ja niin kuin esimerkkimme yllä paljasti, aina ei siltikään onnistuta.