Jalostamme Sveitsiläisen Glass Tröschin palonsuojalasia. Glass Trösch on perheyhtiö ja yksi maailman suurimmista palonsuojalasin valmistajista. Palonsuojalasit jakautuvat käytännössä kolmeen pääluokkaan niiden tarjoaman suojan mukaan. E-luokan lasit rajoittavat palokaasujen ja liekkien etenemisen, kun taas EW-luokan lasit rajoittavat sekä palokaasujen ja liekkien etenemistä että palon synnyttämän lämpösäteilyn läpäisyä suojatulle puolelle. EI-luokan lasit estävät lämpösäteilyn läpäisyn lähes kokonaan ja rajoittavat lasin pintalämmön nousua. Testauksessa suojausta mitataan määrättyjen ajanjaksojen mukaan noudattaen standardia SFS EN 13501-2. Yleisimmät standardin mukaan testattavat ajanjaksot ovat 15, 30 ja 60 minuuttia, joka ilmenee aina vaadittavan palonsuojaluokan tasossa esimerkiksi EI 30. Palonsuojalasi koostuu eri ominaisuuksin varustetuista lasikerroksista ja niiden välissä olevasta natriumsilikaatista.

Käyttämiemme palonsuojalasien nimikkeitä ovat Fireswiss Foam ja Fireswiss Cool. Fireswiss Cool ryhmän lasit kuuluvat E/EW-luokkiin ja Fireswiss Foam ryhmän lasit kuuluvat EI-luokkaan. Koska silikaatti ei saa reagoida UV-säteilyn kanssa, jaetaan palonsuojalasit vielä ulkokäytön ja sisäkäytön laseihin. Meiltä saat yksinkertaisten palonsuojalasien lisäksi palonsuojaeristyslasit kaikilla välilistavaihtoehdoillamme. Eristyslasirakenteessa ulkokäytössä uloimpana lasina tulee käyttää aina laminoitua lasia 0,76 mm kalvolla, jotta UV-säteily saadaan blokattua palolasilta. TPS-BU-välilistan portaaton leveydensäätö mahdollistaa elementin kokonaispaksuuden tarkan säätämisen paksujen palonsuojalasien kanssa. Portaaton leveydensäätö yhdistettynä vesileikkuuseen mahdollistaa myös erittäin laadukkaiden muotolasien toimittamisen. Palonsuojalasiemme avulla valmistamme myös todella tyylikkäitä palo-osastoivia pystyprofiilittomia SG-seinäratkaisuja. Palolasiosastollamme vesileikkuukone leikkaa lasit erittäin mittatarkasti (+/- 0,5mm), jonka jälkeen lasien reunat aina suojataan teippaamalla. Tarkkuus helpottaa lasien asennusta ja parantaa yhdessä laadukkaan reunajäljen kanssa lasien kestävyyttä ääriolosuhteissa. Lasien pakkasenkestävyys on jopa -40°C.

Alla listattuna varastossa olevat palonsuojalasimme. Tuotenimen perässä oleva numerosarja ilmoittaa paloluokan ja lasin vahvuuden.

  • E/EW 30
  • Fireswiss Cool 30-7, 30-11
  • EI15
  • Fireswiss Foam 15-11
  • EI30
  • Fireswiss Foam 30-15
  • EI60
  • Fireswiss Foam 60-23

Saatavissa myös ulkokäytön palonsuojalasit kuten Fireswiss Foam 30-19 ja 60-27.