Osta työtä Suomeen-päivää vietetään nyt kuudetta kertaa. Koronakriisin vaikutuksesta suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen onkin tärkeämpää kuin koskaan, jotta työpaikat säilyvät ja turvaamme kotimaisen tuotannon myös jatkossa. Kotimaisuudesta kertovat Avainlippu ja Design from Finland-merkinnät.

Mistä on kyse? Perjantaina 4.12 ostetaan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Valtakunnallisen päivän tarkoituksena on saada suomalaiset kiinnittämään huomiota kulutusvalintoihinsa. Tämän päivän valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen!

Miksi? Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita Suomeen syntyy uusia työpaikkoja. Tutkimusten mukaan, jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 € kuukaudessa enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa. Suomalaisten tuotteiden ja palveluiden käyttäminen on myös ekoteko, hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi mitä ulkomaalaisilla tuotteilla. Lisäksi jäljitettävyys ja läpinäkyvyys on usein parempi mitä halpatyövoimamaissa.

Miten osallistua?  Käy 4.12 ostoksilla ja osta vain suomalaista. Lisäksi kutsu kaverisi mukaan ja haasta heidät osallistumaan. Voit osallistua myös päivän Facebook-tapahtumaan – Kerro mitä ostit, jaa myös kuva ja muista tägätä postauksesi kuvatunnisteella #ostatyötäsuomeen #ostatyötäsuomeenpäivä

Suomalaisena eristyslasien valmistajana ja perheyrityksenä Seloy on saanut tuotteilleen käyttöoikeuden Avainlippu-merkkiin, osoitukseksi yrityksen kotimaisuusasteesta. ”Kotimaisuus on meille tärkeä arvo, niin työllistämisen kuin tuotannon osalta. Kaikki minkä voimme tehdä Suomessa, teemme ja suosimme aina mahdollisuuksien mukaan paikallisia kumppaneita”, toimitusjohtaja Henri Kiuru kertoo.

Toivomme ja kannustamme kaikkia mahdollisuuksien mukaan osallistumaan Osta työtä Suomeen-päivään ostamalla kotimaisia tuotteita ja palveluja. Omista sinivalkoisista valinnoista voi kertoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ostatyötäsuomeen. Pidetään yhdessä Suomi pinnalla.