Paljon on vettä virrannut Loimijoessa siitä, kun viimeksi messuiltiin Seloyn porukalla. Viime torstaina kuitenkin osallistuimme Naantalissa järjestetyille Meriverkostot-messuille. Kyseinen tapahtuma järjestettiin nyt neljännen kerran vajaan parin vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2019 tapahtuma keräsi yli 500 osallistujaa 150 yrityksestä eri puolelta Suomea, tämän vuoden luvut selvinnevät myöhemmin.

Silmämääräisesti tänäkin vuonna tapahtuma keräsi paikan päälle suuren joukon meriklusterin toimijoita ja ammattilaisia. Messupäivä oli jaettu kahteen osaan; aamupäivän seminaariosuuteen ja iltapäivän varsinaiseen messutapahtumaan. Seminaarissa puhujina olivat muun muassa Meyerin- sekä Rauman telakan edustajat. Mielenkiintoiset asiantuntijapuheenvuorot käsittelivät alan tulevaisuutta sekä yleisesti ottaen tämän hetken toimintaa Covid-19 pandemian jälkeen. Teemoina esillä olivat myös vihreät arvot sekä hiilineutraalius. Kovana tulevaisuuden tavoitteena mainittakoon Meyerin projekti hiilineutraalin risteilijän toteutuksesta vuoteen 2035 mennessä.

 

 

Seminaariosuuden ja ruokailun jälkeen alkoi varsinainen messutapahtuma. Tällä kertaa tuotekategoriastamme esittelyssä oli Seloy Liven SHINE älypeili, joka herätti jälleen kiinnostusta ja ihailua. Peilin käyttömahdollisuudet nykypäivän kehittyvässä ja monimuotoisessa markkinaympäristössä ovat hyvinkin monipuoliset ja keskustelua syntyi muun muassa AR:n (Augmented Reality) hyödyntämisestä osana peiliä. Peilin perusajatuksenahan on sen toiminta peilaavana pintana sekä samalla sen toimiminen alustana erilaisille sisällöille esimerkiksi liiketunnistusta hyödyntämällä. Tilaa säästävänä ja ”avaruutta” luovana elementtinä se on oiva alusta mainontaan, tiedottamiseen tai vaikka tunnelman luomiseen. Suosittuja käyttökohteita ovat hissit sekä aula- ja saniteettitilat. Isojenkin peilipinta-alojen toteuttaminen on mahdollista ja projektin ollessa hyvin suunniteltu alusta alkaen, on näyttävyys taattu. Rauman telakalla rakennetulla uudella Tallink Mystar laivalla on SHINE peilipintaa käytössä noin 45m2 edestä. MyStar aloittaa liikennöinnin keväällä 2022.

 

 

Messupäivästä jäi kokonaisuudessaan positiivinen kuva; se oli hyvin järjestetty, tuotteemme sai palautetta sekä konkreettisia kehitysideoita, saimme muutaman uuden kontaktin sekä ”törmättiin” pariin tuttuunkin. Uusi tekninen myyjämme Jussi Mäkelä kommentoi päivää onnistuneeksi ja lounaskin oli maittava.

Ei muuta kuin tuulta purjeisiin ja hyvää kesän odotusta kaikille!